Matematik årskurs 7-9

Vad är Kikora matematik årskurs 7-9?

Kikora för årskurs 7-9 är uppbyggt av utforskande lärandepaket som aktiverar eleven i interaktiva uppgifter. Med omedelbar återkoppling på alla beräkningar steg för steg blir eleven mer självgående och medveten om korrekta och felaktiga steg under beräkningens gång.

Nivådifferentierade stigar och tillgång till innehåll i alla årskurser säkerställer att eleven får rätt grad av utmaning utefter sin förmåga. Det utforskande och aktiverande tillvägagångssättet, med återkoppling på vägen, bidrar till ett fördjupat lärande och ger ökad motivation.

Dette sier brukerne våre

Kikora Quote
Kikora matematik årskurs 7-9 - Area av paralelltrapets

Kikora årskurs 7-9

Utforskande matematik

Med läromedlet Kikora matematik årskurs 7-9 är eleven aktiv i sitt eget lärande.

Eleven utforskar interaktiva uppgifter och dynamiska modeller genom nivådifferentierade stigar som säkerställer ett anpassat lärande.

Varierande koncept

Extramaterial

Utöver läromedlet finns extramaterial som kan vara användbart i din undervisning. Just nu finner du vår kurs i hur du arbetar med Geogebra men vi planerar att fylla på
denna sida med mer extramaterial så som programmering,
huvudräkning m.m.

Kikora 8-10- flere ressurser
Kikora matematik - Insikt och rapporter

Kikora Rapporter

Rapporter

Rapporterna sparar tid för dig som lärare och underlättar anpassningen av undervisningen. Rättningen sker automatiskt med Kikoras matematikmotor och läraren kan lägga mer tid på undervisningen.

Du väljer själv vilken detaljnivå du vill titta på, om det är en övergripande rapport för en grupp, en uppgift, eller om du vill se hur en enskild elev har räknat steg för steg.

Vårens vackraste äventyr

MatteMaraton

Vårens vackraste äventyr anordnas i maj varje år. MatteMaraton är anti-tävlingen där du inte vinner genom att göra mest eller vara snabbast. Här handlar det om att genomföra på din nivå, i ditt tempo, tillsammans som ett lag.
MatteMaraton främjar engagemang för matematik, ger värdefull upprepning och samtidigt motiverar eleverna att vara fysiskt aktiva

Kikora 8-10 - MatteMaraton

Utforska en ny värld
av matematik