Matematik årskurs 4-6

Vad är Kikora matematik årskurs 4-6?

Med Kikora för mellanstadiet tar eleven aktiv del i sitt eget lärande genom att utforska interaktiva och dynamiska uppgifter. Omedelbar återkoppling steg för steg i beräkningarna gör eleven medveten om vad som är rätt och fel.

På så sätt blir eleven mer självständig i sitt eget arbete. Med nivådifferentierade stigar samt tillgång till innehåll för alla årskurser kan eleven arbeta efter sin egen förmåga. Tillsammans med det utforskande och aktiverande tillvägagångssättet ger detta en djupare förståelse, vilket leder till ökad motivation och en känsla av att behärska matematik på sin nivå.

Dette sier brukerne våre

Kikora Quote
Kikora matematikk årskurs 4-6 - Kongurenta figurer

Kikora årskurs 4-6

Undersökande matematik

I läromedlet Kikora matematik årskurs 4-6 utforskar eleven matematik genom interaktiva och dynamiska uppgifter.
Omedelbar feedback på vägen gör eleven medveten om vad de gör rätt och fel.

Vårens vackraste äventyr

MatteMaraton

Vårens vackraste äventyr anordnas i maj varje år. MatteMaraton är anti-tävlingen där du inte vinner genom att göra mest eller vara snabbast. Här handlar det om att genomföra på din nivå, i ditt tempo, tillsammans som ett lag.
MatteMaraton främjar engagemang för matematik, ger värdefull upprepning och samtidigt motiverar eleverna att vara fysiskt aktiva

Kikora 5-7 - MatteMaraton
Kikora matematik - Insikt och rapporter

Kikora rapporter

Insikt & rapporter

Rapporterna sparar tid för dig som lärare och underlättar anpassningen av undervisningen. Rättningen sker automatiskt med vår matematikmotor och du kan lägga mer tid på själva undervisningen.
Du väljer själv vilken detaljnivå du vill titta på, om det är en övergripande rapport för en grupp eller en uppgift eller om du vill se hur en enskild elev har räknat steg för steg.

Varierande koncept

Flera resurser

Utöver lärandepaketen i läromedlet hittar du ett antal ytterligare resurser som är användbara för din undervisning. Här planerar vi att fylla på med ytterligare framöver så som Programmering, huvudräkning m.m.

Kikora matematikk årskurs 4-6 - Geogebra

Utforska en ny värld
av matematik