Integritetspolicy för barn

Denna version av vår integritetspolicy är anpassad för barn. Vår fullständiga integritetspolicy kan läsas här: kikora.se/integritetspolicy/

Inspera AB heter företaget som i Svierge ger ut Kikora Matematik och MatteMaraton som du har ett användarkonto till. 

Våra kontaktuppgifter är:
Kikora (Inspera AB)
Epost: info@kikora.se

Varför har du ett användarkonto?

Anledningen till att du har ett användarkonto är att skolan du går på eller kommunen där du bor har skapat ett konto åt dig. Det har de gjort för att det är deras uppgift att förse dig med bra läromedel så att du kan lära dig på ett bra sätt.

Inloggning och informationsbehov

För att du ska kunna logga in och använda Kikora och MatteMaraton behöver vi lite information om dig. Vi lagrar denna information på några stora datorer anslutna till internet som kallas servrar. Dessa servrar finns i Norge eller i andra länder inom EU. Den information vi behöver och kan lagra om dig är:

  • Användarnamn, lösenord och information som hjälper oss att veta att du är du.
  • Information om din skola, din klass/grupp och din lärare.
  • Information om alla beräkningar du gör, när de gjordes, hur lång tid det tog och vad Kikora-programmet svarade dig.
  • Information om läxor, prov och annat som din lärare ger dig i programmet.
  • Information om du skickar ett meddelande till oss i Kikora.
  • Information från MatteMaraton, såsom distanslöpning, datum och tid.
  • Information om de som har beställt ditt användarkonto och saker som rör detta.

Vem bestämmer över informationen om ditt konto

Det är de som skapat ditt användarkonto som bestämmer över denna information och vi på Kikora lagrar denna information så länge de vill att vi ska lagra den. Om de inte längre vill att du ska ha ett användarkonto, eller om du slutar på skolan, tar vi bort all information som kan kopplas till dig senast efter 18 månader, eller tidigare, om skolan/kommunen önskar.

Om du vill att uppgifterna om dig ska raderas nu måste du kontakta din skola.

Om dina uppgifter, till exempel alla beräkningar och Kikoras svar på vad du har gjort, är på väg att raderas så kan du kontakta oss om du vill att dessa ska lagras vidare.

Din integritet är viktig för oss

Vi på Kikora är väldigt strikta med vem som får se informationen om dig och lämnar inte ut den till någon annan. Bara du och dina lärare kan se det. Dessutom kan några av de personer som jobbar på Kikora med servrarna eller som svarar när du eller din lärare kontaktar oss se informationen om dig. De som tillhandahåller de servrar som vi lagrar data på kan också få tillgång till data.

Alla på Kikora och alla som tillhandahåller servrar som kan se din information måste underteckna ett avtal om att allt de ser är konfidentiellt och att de inte får berätta för någon annan om det. Vi har en överblick över när personer tittar på din information och att de har en bra anledning till det. Vi kontrollerar också regelbundet att servrarna är säkra och att ingen obehörig kan komma åt informationen om dig.

Denna version av vår integritetspolicy är anpassad för barn. Vår fullständiga integritetspolicy kan läsas här: kikora.se/integritetspolicy