Skandinaviens största matematiktävling!
Tävla hela maj För årskurs 1-9 Varierande uppgifter

ENGAGERANDE TÄVLING FÖR ALLA ELEVER

  • 200 uppgifter per maraton
  • Kostnadsfritt för alla skolor att delta
  • Gott om tid att slutföra

Detta är MatteMaraton

MatteMaraton är antitävlingen där du inte vinner genom att göra mest eller vara snabbast. Den handlar om att delta på din nivå, i din egen takt – tillsammans som ett lag.

Tävlingen ska främja engagemang för naturvetenskap, ge värdefull repetition i matematik, erbjuda problemlösningsuppgifter ur elevens vardag och använda matematik i praktiken, stimulera till samarbete och framförallt motivera fler elever till fysisk aktivitet. Allt är gratis, för alla elever

Hur deltar jag i MatteMaraton?

Anmäl dig här!

1. Skapa ett kostnadsfritt konto

Registrera här!

2. Skapa en elevgrupp och bjud in dina elever

Se instruktionsvideo här!

3. Den 1 maj släpps uppgifterna i Kikora-klienten

Vill du använda Kikora redan nu? Klicka här!
Praktiskt info

Alla elever har chans att vinna priser

I Mattemaraton tävlar alla på samma villkor. Oavsett om elever räknar ett maraton på några dagar eller sista dagen i maj, så har man samma chans att vinna priser i utlottningen. Varje maraton består av 200 uppgifter och ett slutfört maraton belönas med en lott i prisutlottningen.

Fullständiga tävlingsregler

Kvalificering och priser

För att kvalificera sig till utlottningen av priser måste man slutföra följande steg:

Skapa ett personligt Kikora-konto
Ett personligt kostnadsfritt konto krävs
Slutför ett maraton
Slutför ett maraton på din nivå
MatteMaraton är tävlingen där elever jobbar tillsammans och samarbetar. Att hjälpa sina klasskamrater är minst lika lärorikt som att lösa uppgifter själv. Det finns uppgifter på olika nivåer, men var inte rädd för att utmana varandra och testa ett maraton på högre nivå.

Elever som vill räkna fler maraton

Många elever vill fortsätta räkna efter att man slutfört sitt första maraton. Det uppmuntrar vi! Vill man fortsätta kan man bara påbörja ett nytt maraton på en ny nivå. Hur många maraton hinner man med?

Eksempel 1
Elev 1 løser først én maratonløype med 422 oppgaver og tilbakelegger i løpet av mai 42,2 km. Hen er nå med i premietrekningen. I tillegg løser eleven ytterligere én maratonløype, f.eks. ett nivå opp, for å få større utfordringer. Eleven får da ytterligere ett lodd i premietrekningen og dobler dermed sine vinnersjanser.
Eksempel
Elev 2 gjør akkurat som elev 1, men løper også nye 42,2 km i tillegg til den første løpte distansen. Dette gir ytterligere ett lodd i premietrekningen.
Eksempel 3
En elev som løser alle fem maratoner på sitt trinn får altså fem lodd i premietrekningen forutsatt at den også har tilbakelagt minst 42,2 km i løpet av mai. Løper denne eleven ytterligere 42,2 km får den et sjette lodd osv.
Årets priser
Priser kommer annonseras närmare tävlingen.

Årets samarbetspartner