Flera resurser

Varierande
koncept

Nutidens mattelärare klarar sig inte bara med att besitta en ämnesövergripande kunskap - det krävs även bred variation för täcka läroplanens innehåll och stimulera elevernas nyfikenhet. Därför samlar vi här flera olika koncept inom bland annat algoritmisk uppställning, programmering, graf- och figur konstruktioner i GeoGebra och Problemlösarskolan.

Prova nu

Flera resurser
Problemlösarskolan

Problemlösarskolan

Utveckla dig till en duktig problemlösare med lite annorlunda uppgifter som skapar garanterat engagemang! I lärarhandledningen finns goda tips på utforskande undervisningsupplägg med hela sex olika problemlösningsstrategier.

Programmering

Programmering

I Katapults årskursindelade samlingar finns alltid kapitel med programmering inkluderat, så elever får en återkommande repetition och kunskapsutveckling. Under Flera resurser har vi samlat alla kapitel om blockprogrammering på ett och samma ställe!

Geogebra-skolan

Geogebra-skolan

GeoGebra är tätt integrerat i Kikora Katapult där eleverna interaktivt använder programmet för djupare förståelse av matematiska koncept. Men vad kan utföra med GeoGebra som grafritande miniräknare? Här har vi skapat en introduktionskurs för att lära sig och upptäcka potentialen i Geogebras verktyg!

Klassiska uppgiftssamlingar

Klassiska uppgiftssamlingar

Alla gamla uppgiftssamlingar som Castor, Kranium och Diamant kapitel finns självklart kvar i nya Kikora. Har du gamla favorit-samlingar hittar du fortfarande dessa under Flera resurser fliken.

Välj årskurs
Du kan när som helst byta årskurs på toppen av sidan.
Årskurs 1-3 Årskurs 4-6 Årskurs 7-9 Gymnasiet